За необачність поплатився кругленькою сумою

Черговою жертвою шахраїв, які представляються працівниками «ПриватБанку», став кременчанин. За свою необачність чоловік поплатився кругленькою сумою зі свого рахунку.

Невідома особа зателефонувала 34-річному кременчанину, представилася працівником «ПриватБанку» та попросила надати реквізити банківської картки нібито для налаштування послуги «Копілка», з якою виникли проблеми. Чоловік нічого не запідозрив, а тому повірив голосу в слухавці та надав необхідну інформацію. Лише через декілька годин, коли з кредитної картки постраждалого зникло 10 298 гривень, чоловік забив на сполох та звернувся до правоохоронців.

І правоохоронці, і працівники банківських установ невтомно повторюють, що працівники банків не мають права запитувати жодну конфіденційну інформацію в своїх клієнтів. Жителям області варто бути обачнішими та не надавати жодної інформації по телефону. Все, що необхідно працівникам банку, є в їхніх внутрішніх системах, а всі інші запити є нічим іншим як шахрайством.

Нагадаємо, що з початку цього року з банківських карток жителів Тернопільщини зникло понад 3 млн. гривень. До єдиного реєстру досудових розслідувань правоохоронцями внесено понад 170 фактів.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора 

Вибір читачів за тиждень

Відео