Прокуратура відібрала землю в іноземки

Суд задоволив позов прокуратури Підволочиського району про передачу територіальній громаді земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 3 га та вартістю понад 100 тис. грн.

Встановлено, що громадянка іноземної держави успадкувала земельну ділянку сільськогосподарського призначення, розташовану на території Кошляківської сільської ради Підволочиського району. Однак, відповідно до вимог земельного законодавства, іноземним громадянам не можуть передаватись у власність землі сільськогосподарського призначення, а лише – несільськогосподарського, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що належать їм як приватна власність. 
У зв’язку з тим, що упродовж року спадкоємець не відчужила вказану землю в будь-який, передбачений законом спосіб, як це передбачено вимогами земельного законодавства, прокурор району звернувся з відповідним позовом до суду.
Підволочиський районний суд задоволив позов прокуратури про відчуження в громадянки землі сільськогосподарського призначення площею понад 3 га та вартістю понад 100 тис. грн. та передачу її у власність територіальної громади.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео