Птиці в українському одязі на ялинку виготовляє Лілія Верхола

Новорічні прикраси із українських хусток готує друзям та рідним тернополянка Лілія Верхола. У 2016 році вона хоче створити курячу передноворічну казку на ялинках близьких.

«Хоча це рік мавпи, але курки, півні та курчата є чи не в кожному дворі на селі, - розповідає Лілія Верхола. - Це буде декор по-українськи. Тому вирішила поселити колоритних птиць на Новий рік та Різдво у домівках близьких. Вони будуть у національному одязі, адже матеріал для їх виготовлення – українські яскраві хустки».

Такі прикраси на ялинку можуть зробити усі, особливих вмінь пошиття та крою не потрібно.

«Картон, голка з ниткою, декілька тканин, хустки, ґудзики чи бісер для очей, синтепух для начинки, декоративний шнурок для підвіски – усе, що потрібно приготувати, - продовжує пані Лілія. – На картоні малюємо макет птиці і відмальовуємо його на тканині. Вирізаємо дві частини та зшиваємо їх, залишаючи невеликий отвір для синтепухової начинки».

Окремо слід вирізати півкруг для гребеня, і вшити під час з’єднання двох частин всередину одної з них. А коли птиця буде готова, порізати його на зубчики.

Також слід намалювати, вирізати і начинити крила. А вже потім прикріпити до всієї прикраси.

Лише після цього начиняємо тулуб і голову.

Хвіст можна вирізати окремо, а можна зробити його з інших дрібничок. Цього разу пані Лілія вирішила використати для цього різнокольорові гірлянди.

Наприкінці довершуємо образ різними деталями – пришиваємо бісерні чи ґудзикові очі, галстук чи бабочку, фартушок чи шарф. І прикріпляємо підвіску у виді бантика, зробленого зі шнурка.

«Кожна моя пташка має інший вигляд із рисами його майбутнього власника, - зізнається майстриня. - Найперше я зробила ціле сімейство на домашню ялинку – себе і чоловіка, дочку і зятя, внучок. Інші птиці помандрують в оселі дорогих мені людей. Вони всі різні – одні ділові, одні романтичні. Головне, виготовляти їх з любов’ю. А хіба можна займатись хенд-мейдом без хорошого настрою? Це ж така хороша надихаюча справа».

Оксана БУЧКО

 

Вибір читачів за тиждень

Відео