Студенти із Конго змагаються за кубок Байди Вишневецького (фото)

У спорткомплексі «Політехнік» Тернопільського техунверситету ім. І. Пулюя відбувається міні-футбольний турнір «Козацькому роду нема переводу», приурочений до Дня святого Миколая. Організатором змагань є Козацько-Десантний Екологічний Осередок ім. Дмитра (Байди) Вишневецького.

- Такі змагання стали для нас традиційними, - розповів курінний отаман Українського козацтва, керівник змагань Андрій Максим’як. - Перший турнір провели майже 10 років тому, і з кожним роком кількість бажаючих збільшується. Цього разу зголосились аж 22 команди, але через обмеженість у часі ми маємо змогу допустити лише 12.

Серед учасників змагань - військові 44-ої артилерійської бригади, Нацгвардії, козаки, працівники Головного управління Національної поліції, афганці, представники громадських організацій, гості з Хмельниччини. Також у турнірі взяли участь 2 команди іноземних студентів ТНТУ - з Конго, Малі, Нігерії та інших країн.

У залі панував дух суперництва, адже кожна команда мала свою групу підтримки, яка із задоволенням спостерігала за ходом гри та вболівала за своїх друзів.

- Наша сила в єдності, і в цьому спорт є найкращим інструментом, - зазначив наказний отаман Тернопільського Коша Українського Козацтва, генерал-хорунжий Володимир Мосейко. - Дуже приємно, що цього року стільки бажаючих взяти участь у змаганнях. А ми, козацтво, і надалі будемо впроваджувати різноманітні ініціативи та брати активну участь в житті області.

Традиційний міні-футбольний турнір набув такої популярності, що ректор ТНТУ ім. І. Пулюя Петро Ясній пообіцяв розширити його масштаб на наступний рік.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео