Учитель географії з Тернопілля виграв тур Європою

Переможців конкурсу «Найоригінальніший туристичний маршрут Тернопілля» нагородили у Тернопільській ОДА. Ініціаторами його проведення виступили представники департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму обладміністрації.

«Протягом двох місяців учасники подавали свої проекти. Кожен із них заслуговує уваги, - зазначив заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму-начальник управління туристичної інфраструктури ОДА Назар Яворський. -  Розробники подавали текст дорожньої інформації туристичного маршруту по області, програму маршруту і фотоматеріали. Тривалість кожного маршруту - не менше 2 днів. Враховували також автори і транспортування та харчування туристів. Таким чином ми створювали нові туристичні продукти, що формують позитивний імідж Тернопілля в цілому».

Основними критеріями оцінювання була інноваційність підходу до роботи, незвичайність тем, орієнтація у наявності інших учасників туристичної галузі та зв’язки з ними.

Переможцем конкурсу став вчитель географії та економіки, краєзнавець, екскурсовод Михайло Ковальчук, автор маршруту «Незабутня подорож українським кораловим рифом або Медобори запрошують».

«Мало хто знає про унікальність цих гір, - каже автор. – Там розташовані недоступні на даний момент цікаві місця для туристів. Одне з таких – Соколина скеля, до якої необхідно прокласти стежку туриста. Деякі об’єкти є екстремальними і вимагають підготовки від туристів, як-от штучний водоспад на річці Збруч. А загалом такий дводенний тур дозволить побачити багато цікавих пам’яток, оздоровитись мінеральною водою і пройти курс гідромасажів, а ще взяти участь в екологічному проекті «Зелені шляхи».

Переможець отримав сертифікат на тур Європою. Каже, що для подорожування обиратиме гірську місцевість.

Друге місце поділили між собою колектив бази відпочинку «Над Стрипою» за маршрут «Історія й природа - симфонія над Стрипою» та майстер виробничого навчання Технічного коледжу ТНТУ ім. І.Пулюя Тетяна Єрмакова за маршрут «Перлини Тернопілля».

Третє місце посіла вчитель географії Бережанської ЗОШ I-III ст. №2, член Бережанської освітньо-туристичної асоціації «Наш край» Леся Якимець за маршрут «Загублений рай».

Учасники отримали подяки та подарунки, серед них – сертифікати на екскурсію Дністром, сувенірний годинний «TERNOPIL’A», промо-футболки.

Прес-служба ОДА

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео