Тернополянам передали символ миру і добра

Символ миру, добра, злагоди, любові, світла, радості передали тернопільські пластуни громаді міста 20 грудня. Церемонія передачі Вифлеємського Вогню Миру відбулася в Архикатедральному соборі перед ранковим богослужінням.

– Щороку напередодні Різдва цей вогонь запалюють у Вифлеємі, – розповіла Наталія Шимків, голова Тернопільського Пласту. – Австрійські скаути привозять його у Відень, а звідти скаути з різних куточків світу розвозять його по своїх країнах. Приєднуються до цієї акції щороку й українські пластуни. Цього разу Вифлеємський вогонь прибув до Тернополя 18 грудня. Ми одразу ж занесли його на телерадіокомпанію, оскільки так колись скаути започаткували у Відні. Під час засвічення вогнів новорічної ялинки передали Вифлеємський Вогонь меру міста. Сьогодні передаємо його громаді у Кафедральному соборі. Після цього будемо передавати його у державні установи, лікарні, школи, сиротинці, університети, сім’ям і родинам загиблих воїнів АТО і тим, чиї рідні зараз воюють. Вифлеємський Вогонь – це символ миру, любові, добра, злагоди, радості. Він нам нагадує, що ми повинні дотримуватися цих людських чеснот.

Тернопільські пластуни передадуть вогонь також в інші храми міста. Тож тернополяни можуть принести часточку цього вогню у власні домівки.

Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва, метою якої є поширення символічного вогню, запаленого у Вифлеємі. Вперше вогонь до України потрапив в 1992 році. Сама акція була заснована в 1988 році австрійською телерадіокомпанією як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом. У той же рік ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом — скаути інших країн.

Ольга Трач

Фото автора

Джерело: zz.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео