Щодня понад тисяча жителів області звертається за субсидіями

180 тисяч сімей на Тернопільщині звернулися за субсидіями, призначили їх уже 90 відсоткам цих людей. Щодня більше тисячі громадян пишуть заяви, щоб отримати пільги. Середній розмір субсидії в області – 1700 гривень. 
У департаменті соціального захисту населення обласної державної адміністрації, кажуть, що за день встигають оформити більше субсидій, ніж надходить за день заяв на їх призначення. Тож затримки із оформленням субсидій немає. Більшості людей вони вигідні. 
Доктор економічних наук Ольга Кириленко каже, що субсидії нині в країні потрібні більшості громадян тільки тому, що за 5 останніх років люди дуже збідніли. 
Чи вигідно передати кошти, які виділяють на субсидії, на збільшення зарплат? Виявляється, що ні. Разом з начальником департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Володимиром Боярським ТТБ підрахувало: держава на субсидії цього року дала 24 мільярди гривень і ними користується лише частина громадян, а якщо ці кошти розподілити на зарплати і пенсії, тобто поділити на 35 мільйонів громадян і ще на 12 місяців, то доходи людей на місяць зростуть лише на 57 гривень. А середній розмір субсидії – 1700 гривень. Тому за нинішніх умов життя мізерного бюджету субсидії потрібні.
Самі ж жителі області доцільність цих пільг оцінюють по-різному: хтось каже, що йому вигідно, хтось взагалі не розуміє, як здійснюються нарахування, а більшість вважають, що краще б людям дали нормальні зарплати та пенсії і тоді жодні пільги були б їм не потрібні.

Вибір читачів за тиждень

Відео