Тернопільські депутати не хочуть мати справу із «Набережним кварталом»

Доволі дивна ситуація виникла сьогодні, 22 грудня, на сесії Тернопільської міської ради.

Депутати зазвичай охоче і без обговорення голосують за запити своїх колег. Проте радикала Святослава Півторака вони показово ігнорували. Хоча проблема, озвучена депутатом, стосувалася чималої кількості тернополян.

Власне, Святослав Півторак подав на розгляд сесії депутатський запит з приводу будівництва житлового комплексу «Набережний квартал» на вул. Будного, 30, навпроти готельно-розважального комплексу “Братислава”. За словами пана Півторака, будівництво цього багатоквартирного будинку компанія здійснила із численними порушеннями, що загрожують здоров’ю і навіть життю людей.

- На тій ділянці - 0,44 га - можна побудувати дім на 100-110 квартир, - каже депутат. - Натомість там звели втричі більше помешкань. Це небезпечно.

Святослав Півторак назвав ще ряд інших відхилень від будівельних норм. Наприклад, недостатню інсоляцію кімнат, відсутність другого ліфту, хоча на одній сходовій клітці розташовані по 7 квартир. Тож депутат пропонував своїм колегам звернутися до правоохоронних органів, аби вони розібралися в усіх будівельних і санітарних порушеннях, допущених забудовником, і притягнули до відповідальності винуватців. Проте депутати не підтримали запит. «За» були лише 14 із 40-ка присутніх у залі.

До речі, компанія «Набережний квартал» має погану славу не лише у Тернополі. Проблеми із цією фірмою свого часу мали рівняни і вінничани. Сотні сімей тернополян «піймалися на гачок», тому що ця компанія пропонувала набагато нижчі ціни за зведення житла, ніж решта забудовників. Тепер люди можуть залишитися ні з чим. Адже здати будинок в експлуатацію просто неможливо.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора і з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео