Тернопільські юнаки пробились до фіналу волейбольної ліги

Вісім волейбольних команд впродовж чотирьох днів виборювали у Тернополі право вийти до фіналу «Дитячої ліги». Врешті, фіналістами стали колективи зі Стрия, Ужгорода, Тернополя та Житомира. Наші земляки провели ряд важких матчів, але з гідністю пройшли випробування.

Третє місце за підсумками другого туру волейбольної ліги України «Дитяча ліга» посіла команда Тернопільської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1.

Другий тур серед 12-річних та молодших юнаків впродовж чотирьох днів з 17 до 20 грудня відбувався у спортзалі школи №29. Тернополяни змагалися проти суперників з Житомира, Старокостантиніва, Чернігова, Ємільчиного, Стрия, Луцька та Ужгорода. Перший тур ліги, до слова, відбувався у Житомирі.

- За підсумками домашнього туру нашій команді вдалося посісти третє місце, - каже тренер-викладач Тернопільської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1 Назар Семотюк. – Це дає нам право виступити у фінальній частині «Дитячої ліги», куди пробилися чотири кращі команди з восьми. Втім, де та коли відбудеться фінал наразі невідомо. Організатори повідомлять про терміни та регламент уже згодом.

За словами тренера, його підопічні під час другого туру провели ряд важких та водночас важливих поєдинків.

- Дуже важливою для нас була гра проти команди з Житомира, - пригадує Назар Семотюк.  – Фактично саме у цьому матчі вирішувалася доля третього місця і ми здобули перемогу 2:1. Непросто було у поєдинках з чернігівськими та стрийськими волейболістами. Загалом не було легких поєдинків, адже рівень усіх команд дуже високий. Я вважаю, що гравці саме цієї вікової категорії є дуже перспективними.

Команда тернопільських юнаків, до слова, тренується щодня крім неділі. Також хлопці беруть участь у обласних змаганнях.

- Левова частка гравців нашої команди навчаються у 29-ій школі, - пояснює тренер. – Усі волейболісти з Тернополя та один юнак із Теребовлі. У волейбольній лізі ми мали право заявити двох гравців з інших областей, але такої потреби ми не мали. Щоб краще готуватися до Всеукраїнських турнірів, наші волейболісти змагаються в обласному чемпіонаті зі старшими юнаками. Це дозволяє через матчі суттєво підвищити свій рівень і бути готовими до поєдинків із сильними суперниками. Вважаю, що наша команда має чималий потенціал - усі хлопці високого росту.

До речі, усі команди-учасниці другого туру волейбольної ліги до свята Миколая отримали від господарів турніру пам'ятні подарунки.

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео