Віфлеємський вогонь миру тернопільські пластуни передали депутатам

Лампадку із Віфлеємським вогнем миру тернопільські пластуни сьогодні, 22 грудня, передали депутатам. Народні обранці зустріли гостей стоячи та оплесками.

Сесія міської ради розпочалася о 10-й годині. Триватиме вона упродовж усього дня. У порядку денному – майже 180 питань. Тож пластуни принагідно побажали обранцям тернополян плідної роботи.

- Віфлеємський вогонь є символом миру, любові, добра, злагоди, - каже голова Тернопільського Пласту Наталія Шимків. – Він мандрує цілим світом, долаючи кордони, і об’єднує у такий спосіб серця усіх християн. Також цей вогонь є символом передачі людського тепла один одному. Хочу, щоб ми цю часточку тепла в такий непростий час передавали один одному і не забували про тих, хто цього найбільше потребує.

Подаровану пластунами лампадку виставили у фойє міської ради. Будь-хто із тернополян зможе запалити від неї свою свічку.

Сесія міської ради триває. «Терен» згодом повідомить своїм читачам, що там відбуватиметься і які питання ухвалять депутати.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Довідка. Віфлеємський Вогонь Миру громаді Тернополя пластуни урочисто передали в Архикатедрі у неділю, 20 грудня. Привезли святиню з Відня. Протягом місяця лампадки отримають в усіх міських храмах, школах, дитячих будинках, лікарнях і державних установах. Також вогонь передадуть сім’ям пластунів, рідні яких воюють у зоні АТО.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео