На Тернопільщині – акція «Знищити Дністер»

На Дністрі, що входить до 7 чудес України, збираються будувати каскад гідроелектростанцій. «Грандіозний» проект критикує Mykhailo Petelytskyy на сайті Заліщицьке туристичне бюро.

5 з 7 запланованих станцій знаходяться в межах Національного природного парку Дністровський каньйон, пише автор. А інші дві "зрізають" і лишають без води меандр в районі Устя, Незвиська та Раковця, заганяючи Дністер на цій ділянці в трубу і залишаючи на протязі 17 км сухе русло!
Особливо цинічним виглядає в описі проекту фраза: "Створення ГЕС поліпшить соціально-економічні умови проживання населення, зокрема через створення туристично-рекреаційних зон". Хоча всім очевидно, що ці всі зони якраз будуть знищені! Бо достатньо порівняти кількість туристів там, де зараз Дністер тече вільно, і там, де він вже знищений Новодністровською ГЕС.
Потрібно реагувати та вимагати заборони такого проекту у Чернівецької, Тернопільська ОДА та ПАТ "Укргідроенерго".
Такі дії – злочин, передбачений частиною другою статті 252 КК "Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду, вчинені шляхом підпалу або іншим загальнонебезпечним способом, якщо це спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки".
Небайдужі громадяни звернулись до Мінприроди України із листом щодо цього питання, але відповіді ще не отримали.

На фото - приблизні місця для "грандіозних" проектів

 

Вибір читачів за тиждень

Відео