Тернопільські депутати спробували захистити інтереси підприємців

Звернення щодо захисту прав малого і середнього бізнесу ухвалили депутати Тернопільської міської ради. Запропонувала його на розгляд сесії 22 грудня представниця фракції ВО «Батьківщина» Наталія Шоломейчук.

Нагадаємо, Наталія Шоломейчук - голова первинної профспілкової організації Тернопільського центрального ринку Всеукраїнської профспілки "Захист справедливості". Вона була серед організаторів пікету проти внесення змін до податкового кодексу у Тернополі. Протест «Збережемо малий бізнес – збережемо наше майбутнє!» відбувся 14 грудня під будівлею обласної ради. Окрім того, вона – входить до складу страйкового комітету із підготовки та проведення мирних акцій протесту на Всеукраїнському та обласному рівнях. Усі ці акції проводитимуть із вимогою введення мораторію на зміни у спрощеній системі оподаткування, що діє в Україні. 

Звернення щодо захисту прав малого і середнього бізнесу вирішили надіслати Президенту України Перту Порошенку і прем’єр-міністру Арсенію Яценюку.

Цитуємо цей документ: «Звертаємося до Вас від імені тернопільської громади, щодо захисту прав малого та середнього бізнесу.

Зміни до Податкового кодексу практично знищать спрощену систему оподаткування. У період загальноекономічної кризи саме малий і середній бізнес вкрай важливий для економіки держави, тому закликаємо вас не плутати справжнє реформаторство із банальним підвищенням податків і ліквідацією спрощеної системи оподаткування, що неминуче призведе до скорочення та «тінізації» сектору малого і середнього бізнесу, зниження надходжень до місцевих бюджетів, що є неприпустимим під час децентралізації.

Звертаємося до вас щодо створення соціального і відкритого майданчика з метою розробки нового ефективного податкового законодавства для малого і середнього бізнесу, що забезпечить прозоре і стабільне правове середовище розвитку підприємництва та реалізації інформаційної політики із загальнонаціонального обговорення проблем бізнесу і змін до податкового кодексу України із обов’язковим залученням представників громадянського суспільства та профспілкових організацій підприємців».

До речі, ухвалили міські депутати того дня і звернення із вимогою оголосити повторні вибори міського голови у Кривому Розі. Що цікаво, 23 грудня Верховна Рада призначила такі вибори на 27 березня. «За» проголосували 239 народних депутатів.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео