Як за зимові свята не набрати зайвих кілограмів? (Відео)

Попереду на тернополян чекають зимові свята, під час яких багато хто віддається спокусі черевоугодництва. "Терен" запитав у чемпіонки світу в категорії «модельний фітнес» Дарини Побер, як за святковим столом не набрати зайвих кілограмів.
- Дарино, розкажіть будь ласка, що робити, коли ми відчуваємо, що перевантажили свій шлунок їжею?

- Для того, щоб не набрати зайву вагу, треба пам'ятати: якщо ви гарно повеселились, з’їли багато смачненького, калорійного і відповідно випили багато алкоголю, то наступного дня треба трішки себе стримали і відновити організм. Якщо ж ви 2,3,4 дні чи й тиждень вживаєте калорійну їжу і алкоголь, то за цей час можна набрати до 3-х кілограмів. Потрібно дати організму відпочити, і знову почати тренуватись. Якщо ви не тренувались, то харчуйтесь правильно. 
- Що це - правильне харчування?
- У вас не повинно бути дієт, ви повинні їсти усе, але в міру. Є перевага продуктів, які бажано їсти, тобто це білкова їжа, салати, не жирне м'ясо, відповідно заправляти салати рослинною олією, не майонезом і не салатними соусами, ще поменше вживати солодкого, їсти його, але помірно. Я рекомендую тренуватись як мінімум 3 рази у тиждень, по годині часу, якщо це фітнес-заняття, і, можливо, більше години - в тренажерному залі. Це для того, щоб ви себе добре почували, витрачали калорії, які набрали, і підтягнули форми. Потрібно правильно харчуватись, їсти рівномірно кожного дня здорову їжу. Незалежно від свят, ви маєте знати: якщо "погрішили" з їжею, значить, з наступного дня потрібно виключити шкідливі продукти і їсти правильно.


- З яким темпом набирається вага?
- Якщо ви добре відсвяткували 3 дні чи більше, це шкідливо впливає на організм, і він швиденько починає набирати, відкладається 3-4 кілограми, але якщо ви вчасно за себе взялись і почали правильно харчуватись і не вживати алкоголь, який викликає рефлекс до бажання поїсти, треба припинити це зловживання, повернутись у свій графік їжі. Можна дати пару розвантажувальних днів - не поїсти солодкого, та жирної їжі, це корисно. 


Деталі - у відео.

Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео