Дві дороги стратегічного значення планують відремонтувати у наступному році

Дві дороги стратегічного значення, які перетинатимуть область з півночі на південь та з заходу на схід, планують відремонтувати у наступному році. Про це «Номер один» повідомив директор департаменту капітального будівництва ТОДА Віктор Кузяк.

Позиція голів Тернопільської обласної адміністрації та ради - створити дві потужні дорожні артерії, зазначають в адміністрації. Одна з них простягатиметься з півночі на південь, інша – з заходу на схід. Планується, що ремонт однієї з них розпочнеться з м. Дубно (Рівненщина) аж до Чернівецької області. Інша -  зі Зборова аж до Підволочиська.

– Позитивна практика таких робіт є у сусідніх Івано-Франківській та Львівській областях. Там зроблено швидкісні траси у стратегічних напрямках. Плануємо зробити вклинення в Дубна. Дорога пролягатиме через Вишнівець. Так ми ще й продемонструємо туристам наші мальовничі краєвиди, - каже Віктор Кузяк.

Влада області сподівається, що втілити ці плани у життя допоможуть кошти, які наступного року в державі планують виділити на ремонт доріг. Мова йде про сотні мільйонів гривень у межах області, тому проект виглядає доволі реалістичним.

Джерело: gazeta1.com

 

Вибір читачів за тиждень

Відео