Міський голова Тернополя – претендент на високу посаду

23 грудня у Тернополі відбулося перше засідання Асоціації міст області. Крім представників місцевих органів влади, на засіданні були присутні міські голови Хмельницького Олександр Симчишин та Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«22 січня відбудеться засідання Всеукраїнської Асоціації міст України. Є ряд проблемних питань, з якими зіштовхуються міські та селищні голови. Саме тому ці питання ми будемо виносити на розгляд Асоціації міст та ставити їх перед урядом, адже наразі спостерігається реальна загроза повернення від децентралізації у протилежну сторону, - сказав міський голова Сергій Надал. - Минулого року всі громади почали відчувати позитивний вплив децентралізації, проте сьогодні є люди серед керівництва держави, які не зацікавлені у продовженні процесів децентралізації і можуть їх спрямувати у іншу сторону. Сьогодні на засіданні ми єдині у тому, що треба підтримувати реальну децентралізацію».

Виконавчий директор Асоціації міст України у Тернопільській області Ігор Гірчак каже, що регіональні засідання АМ зараз проходять у різних регіонах України.

«Одним із ключових питань на регіональних засіданнях є  визначення кандидатур на посаду Президента Асоціації міст України. У Тернопільській області одноголосно прийнято рішення висунути на цю посаду міського голову Тернополя Сергія Надала, - зазначив Ігор Гірчак. - Президент обиратиметься на Всеукраїнському засіданні АМУ 22 січня».

Міські голови Івано-Франківського та Хмельницького наголосили, що підтримуватимуть на посаду Президента АМУ кандидатуру Сергія Надала. Також вони зазначили, що міста тісно співпрацюватимуть у напрямку вирішення актуальних питань та обміну досвідом.

Тернопільська міська рада

 

Вибір читачів за тиждень

Відео