На Тернопільщині активно продають автомобілі з перебитими номерами кузова

Купівля автомобіля приємна справа, адже дуже хочеться щоб покупка була вигідною та якісною, та не всі покупці відносяться до неї відповідально.

Непоодинокими випадками є купівля автомобіля з перебитим номером кузова, підробленим свідоцтвом про реєстрацію, та купівля авто що знаходиться в розшуку. Так з початку поточного року працівниками сервісного центру МВС в Тернопільській області виявлено 5 автомобілів з перебитими номерами агрегатів, 5 авто що знаходились в розшуку один з яких було викрадено на території України, та 1 випадок з підробленим свідоцтвом про реєстрацію.

Також існує шахрайська схема продажу авто методом створення автомобіля-двійника. Це відбувається досить легко.  Під викрадений або не розмитнений автомобіль підбирають схожий за кольором або типом кузова. Після цього номер кузова перебивають і друкують підроблений техпаспорт. Таким чином з’являються дві ідентичні автівки.

Тому працівники регіонального сервісного центру МВС в Тернопільській області рекомендують  під час купівлі автомобіля будь якої марки не слухати поради сторонніх осіб які радитимуть не проводити експертизу автомобіля чи його  переоформлення.

Тільки звернувшись до кваліфікованих працівників центрів ви можете себе убезпечити від покупки  авто з підробленим свідоцтвом про реєстрацію, перебитими номерами агрегатів та після подачі заяви перевірити чи автомобіль не перебуває в розшуку, також це є гарантією що ви не придбаєте автомобіль двійник.

У всіх територіальних сервісних центрах  працюють фахівці  Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Вони проводять належну перевірку транспортного засобу і надають такі послуги:

  1. Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ( кузова,рами, двигуна)
  2. Встановлення об’єму двигуна
  3. Встановлення року виготовлення ТЗ
  4. Встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ
  5. Встановлення справжності реєстраційних документів ( свідоцтв про реєстрацію ТЗ, тимчасові.

Джерело: gazeta1.com

Вибір читачів за тиждень

Відео