Суддя з Тернополя «припаркувала» яхту у чужому гаражі

Суддя Господарського суду в Тернопільській області незаконно привласнила чужий гараж для утримання "власної яхти". Про це пише "Апостроф".

Конфлікт за участю судді Тернопільського обласного Господарського суду Марії Стадник виник навколо квадратних метрів в будинку за адресою: проспект Степана Бандери, 81-а в Тернополі.

За даними ЗМІ, в 2003 році року суддя Господарського суду Марія Стадник безкоштовно отримала квартиру в цьому будинку. Замовником будівництва був Господарський суд Тернопільської області. Згідно з угодою, квартира для судді мала бути площею 127 кв. м. Зазвичай при проекті будівництва будівельна компанія визначає не точну площу, а проектно-будівельну. Ця площа може відрізнятися від тієї, яку передають у власність власнику житла. При введенні будинку в експлуатацію площа переданої у власність судді квартири становила 109 кв. м.

Товариство індивідуальних забудовників, що добудовувало будинок, відшкодувало різницю за квадратні метри в грошовому еквіваленті Господарському суду. У свою чергу Господарський суд прийняв кошти і зазначив, що жодних претензій до забудовника не має, а квартиру передав Марії Стадник.

"Однак тернопільська суддя, користуючись службовим становищем, почала "як компенсацію" за недобудовані квадратні метри квартири "вибивати " через суд гараж площею 17,2 кв. м", - наголошується в матеріалі.

"Користуючись впливом, Марія Стадник домоглася в судовому порядку визнання гаража "коморою", яка нібито є невід'ємною частиною її квартири, хоча гараж перебуває за 50 метрів від будинку!". Компетентні тернопільські суди одноголосно визнавали чужий гараж "коморою, яка є невід'ємною частиною квартири".

Зокрема, Стадник через тернопільський міськрайонний суд скасувала рішення на реєстрацію права власності реального власника гаража і почала процес відчуження!" - йдеться в статті.

"В грудні 2015 року Апеляційний суд Львівської області скасував рішення про зобов'язання зареєструвати цей гараж як невід'ємну частину квартири сім'ї тернопільської судді. Однак тернопільська суддя відмовляється звільняти гараж, тримаючи в ньому новеньке парусно-моторне судно з кубатурою 511 см", - зазначає автор матеріалу.

"Сім'я Стадників неодноразово фігурувала в скандальних справах, пов'язаних з "рейдерським" захопленням чужого майна, також представники цієї родини "засвітилися" в ухваленні неправомірних рішень, які європейське правосуддя визнало порушенням 14 статей Європейської конвенції щодо засуджених і незадовільно оцінило дії українських судів. Схоже, на Тернопільщині сформовано справжній суддівський сімейний клан - "клан Стадників". Олег Стадник - суддя Апеляційного суду Тернопільської області, Марія Стадник - суддя Господарського суду Тернопільської області, син Віталій Стадник - працівник прокуратури Тернопільської області, син Валентин Стадник - адвокат, який представляє інтереси сім'ї в судах. І це сімейне утворення не боїться люстрації", - резюмується в статті.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео