Водіїв просять бути максимально уважними

За прогнозами синоптиків, в найближчі дні прогнозуються зниження температури, можливі опади, тумани, виникнення ожеледиці, кажуть у відділі безпеки дорожнього руху.

- З власного досвіду ми знаємо, що при ускладнені погодних умов збільшується ризик виникнення аварійних ситуацій та скоєння дорожньо-транспортних пригод, - каже заступник начальника управління превентивної діяльності Головного управління нацполіції в Тернопільській області Олег Турлай.

Слід пам’ятати, що керування транспортом на дорозі слизькій дорозі вимагає від водіїв особливих навичок та вміння, а також відповідної підготовки транспортного засобу, застерігають інспектори.

- Ми звертаємося до Всіх водіїв бути максимально уважними та обережними за кермом, - закликає Олег Турлай. - В складних дорожніх умовах неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху.

Необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар чи протитуманними фарами, нагадують дорожники. Слід відмовитися від ризикованих маневрувань, таких, як обгін чи випередження, максимально знизити швидкість та збільшити дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду.

Якщо виникає необхідність зупинитися, то швидкість потрібно знижувати поступово. А при зупинці, якщо є можливість, забрати транспортний засіб за межі проїзної частини, включати аварійну світлову сигналізацію.

- Необхідних заходів безпеки в даних погодних умовах, повинні дотримуватися пішоходи, - нагадує Олег Турлай. - Їм слід пам’ятати, що гальмівний шлях транспортного засобу значно збільшується на слизькій дорозі. І не завжди водій зможе вчасно зупинити свій автомобіль, побачивши пішохода, який переходить дорогу.

Довідка

У разі виникнення аварійної ситуації, телефонуйте 102. Або до відділу безпеки дорожнього руху (кол. ДАІ): 27-12-40, 52-38-86.

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео