У "Молодій Просвіті" з'явився арт-коридор (фото)

На стінах коридору, який розділяє Тернопільську обласну організацію спілки письменників України та обласні організації "Просвіти" і "Молодої Просвіти" виставлений різдвяний яскравий фотовернісаж, а поряд - цікаві полички з новорічними подарунками.  

- На цій виставці ми розмістили фотографії з нашого Вертепу, - каже Святослав Абрам'юк, член правління обласної організації "Молода Просвіта". - Щороку готуємо акцію "Ми ідемо з Колядою", з нею їдемо на східну або в центральну Україну. У 2016 році це вже буде 10-й Вертеп. До війни на сході виступали і в Донецьку, і в Макіївці, а також в Одесі, Черкасах, Чернігові, Запоріжжі. Їздили, спілкувались, розповідали про українські традиції. 

Минулого року виступали у Білій Церкві на Київщині. Цього разу готуємось їхати до Кіровограда. Щороку готуємо інший сценарій. Деколи беремо класичний, кілька років поспіль мали український, де царями були Тарас Шевченко, Ярослав Мудрий. Буває так, що у нас працює два Вертепи. І перед тим, як кудись їхати, йдемо колядувати в державні установи, на підприємства. Також вітаємо родини членів нашої організації. У нас є багато учнів та студентів, а є ті, що вже встигли одружитись і створити сім’ї. Основний наш "кістяк" складається із 30 осіб. А загалом їх вже є 100-150. У нас багато прихильників, які час від часу долучаються до наших акцій і проектів. Навесні започаткували акцію "Арт-коридор", зробили цікаві виставкові полички, де час від часу виставляємо речі, які діти та наша молодь виготовляє власноруч на майстер-класах. Зараз працюють різдвяні майстер-класи.

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео