Крадія медобладнання піймали правоохоронці Тернопільщини

Злодія, причетного до крадіжки дороговартісного медобладнання, оперативно розшукали чортківські правоохоронці та оперативники карного розшуку обласного управління національної поліції.

Зловмисник викрав з районної поліклініки електрокардіологічний прилад вартістю 17 тисяч гривень.

За словами старшого оперуповноваженого Чортківського відділу поліції Андрія Юрківа, підозрюваний житель обласного центру. Чоловіка вже неодноразово притягували до відповідальності за скоєння майнових злочинів.

До райцентру 39- річний тернополянин приїхав у пошуках незаконного заробітку. Він подався до місцевої поліклініки. Заглянувши в один із кабінетів, побачив залишений без нагляду прилад для виявлення серцевих захворювань. Крадій швидко зібрав усі комплектуючі до обладнання та непоміченим втік з місця злочину.

Зникнення апарату виявила працівник медзакладу. Про крадіжку вона повідомила поліцейських.

Правоохоронці розшукали підозрюваного в Тернополі та вилучили у нього викрадене майно. У скоєному чоловік зізнався. За словами зловмисника, він поїхав до Чорткова, аби провідати родичів. Дорогою до них зайшов у поліклініку з надією знайти там щось корисне. В одному з кабінетів побачив апарат ЕКГ, який і вирішив продати. Проте зробити цього не встиг.

Працівники медзакладу вдячні правоохоронцям за виявлення злочинця та повернення апарату. За словами Мирослава Цепенди, завідуючого поліклінічним відділом Чортківської комунальної районної поліклініки, дане обладнання цінне для них, оскільки в день на ньому обстежують близько 80 пацієнтів.

За фактом злочину відкрито кримінальне провадження згідно частини 3 статті 185 ККУ – крадіжка, поєднана з проникненням в житло або інше приміщення.

Поліцейські перевіряють причетність зловмисника до скоєння інших аналогічних злочинів. Триває слідство.

Джерело: dosie102.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео