На Підгаєччині показали: «Чим хата багата, тим і рада» (фото)

Районний фестиваль традицій різдвяної кухні «Чим хата багата, тим і рада» відбувся у приміщенні Підгаєцького районного Будинку культури за участі майстрів місцевої кухні та господинь кожного з населених пунктів району. У заході взяли участь голова районної ради Ірина Баран, заступник голови РДА Степан Цяпа.

Метою фестивалю є популяризація традиційної культурної спадщини народу, особливостей приготування страв різдвяної кухні на Підгаєччині.

«Відділ культури Підгаєцької районної державної адміністрації, організатор фестивалю, робить особливий акцент на залучення молоді до представлення та популяризації страв місцевих майстрів, господинь, розуміючи, що саме в їхніх руках майбутнє. Фестиваль – це чудове та змістовне проведення дозвілля для людей різних вікових категорій. Тут усі в рівних можливостях і умовах, адже за характером фестиваль не є конкурсним», - наголосила начальник відділу культури РДА Олександра Гайва.

На фестивалі були представлені популярні у населених пунктах району народні страви. Народний умілець, жителька села Мужилів Підгаєцького району Ганна Цяпута також представила майстер-клас з техніки виготовлення дідуха як важливого атрибуту Святої Вечері і Різдва.

Підгаєцька РДА

Вибір читачів за тиждень

Відео