Шопка храму святого Петра буде з «військовим» куточком

Використані снаряди від гранатометів, самохідні артилерійські установки, гільзи від «Градів» і танкові снаряди помістять у цьогорічній композиції різдвяної шопки у храмі апостола Петра, що на вулиці Володимира Великого у Тернополі. Окремий куточок священнослужителі вирішили присвятити злободенним подіям – війні на сході України.

Відповідну атрибутику привезли з передової волонтери тернопільського Логістичного центру допомоги бійцям АТО.

- Деякі військові предмети розмалювали вихованці тернопільської художньої школи, - розповів волонтер Богдан Кіндій. – Ініціативу включити ці знаряддя до композиції різдвяної шопки проявило духовенство храму святого Петра. Це буде ще одним нагадування людям про ситуацію в країні та важливість підтримки боротьби за незалежність. 

Сьогодні у храмі працюють над встановленням шопки. Вона має бути готова до Нового року, кажуть майстри.

«Ми в очікуванні різдвяної атмосфери, - каже тернополянка Надія Хомик. - Композиція кожного року вражає по-новому. Останні роки маємо першочергові потреби в молитві та в допомозі нашим бійцям. Святкуючи, ми не повинні забувати про свій обов’язок підтримувати їх. Ця міні-виставка в шопці нагадає, що не скрізь в Україні панує мир».

Різдвяна шопка в храмі апостола Петра щороку розростається за рахунок нових фігур. Кілька років поспіль вона вважається найбільшою в Україні.

Зараз висота шопки становить понад 25 метрів, ширина – понад 40 м. Виготовленням деталей займається отець Косьма, який служить у монастирі ордена святого Франциска. Більшість фігур він зробив рухомими, такими, що вклоняються новонародженому Ісусу.

Оксана БУЧКО

Фото автора і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео