"Сплетені любов'ю" у Тернополі

Тернополян запрошують купити ексклюзивні речі, посмакувати чаєм та печивом і тим самим допомогти хворим діткам.  Акцію на підтримку гематологічного відділення Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні організували волонтери Церкви Христової.

На ярмарку, який проведуть другого січня, продаватимуть речі, які роблять на заняттях в клубі рукоділля "Ближньому", що діє при церкві. Клуб понад три роки тому заснували християнки-волонтерки Христина Лопушняк та Ольга Колоша.

— Планувалося, що то буде місце зустрічі для літніх, які хочуть спілкуватися і бути корисними. Згодом довелось прибрати оту примітку про літніх, бо до нас регулярно долучаються молоді, хай і ненадовго. Наша спеціалізація — в'язання гачком. Моделі або розроблені самотужки на основі відомих зразків, таких як "бабусин квадрат", або адаптовані зі знайдених у Інтернеті. Дехто просто приходить почаювати, наприклад ті, у кого бабусь уже нема. Молоді мами, приходять за азами і потішити нас: бо з немовлятами середній вік дуже молодшає, — розповідає Ольга Колоша.

 Заняття безкоштовні, проводяться щосереди о 18.00.

Волонтерки проводять уже третій Різдвяний ярмарок. Першого року допомогли жінці з Борщівщини, яка пересувалась за допомогою возика після того, як у неї виявили онкологію. Їй допомогли отримати ортези, супроводжуючу реабілітацію та лікування. Минулого року допомагали різним людям.

— Цього року закупимо якесь приладдя до гематологічного відділення. Яке точно, поки не знаємо, залежить від суми, є кілька варіантів. Завідувач також казала, що відділення постійно потребує розхідні матеріали, наприклад перев'язочні. До цього могли б долучитися читачі, наприклад, принести нам, а ми б передали, — каже Ольга Колоша. 

Окрім ярмарку, волонтери планують провести безкоштовний майстер-клас. Також кожного відвідувача обіцяють безкоштовно зігріти узваром чи чаєм, а також пригостити печивом. Ярмарок буде другого січня в Домі Церкви Христової на вулиці Клінічній, 1. Триватиме він з 11 до 16 години.

Джерело: doba.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео