Тернопільські військові плакали під час отримання нагород

За мужність, патріотизм та героїзм, проявлені під час участі в проведенні антитерористичної операції, нагородили військовослужбовців місцевої артбригади №44.

- Останнім часом наші військові отримали один Орден Богдана Хмельницького третього ступеня, два Ордена «За мужність» третього ступеня і шість медалей «За сумлінну військову службу» - усі відзнаки Президента України, - розповідає під час шикування військовослужбовців начальник штабу, перший заступник командира військової частини Валентин Козловець.
Одним із нагороджених Орденом за мужність третього ступеня був  старший солдат Олександр Гуменюк. Наразі він вже демобілізований. Нагороді чоловік радий, однак під час розмови у нього на очах виступають сльози.

- Це дали за бій під Дебальцевим, - припускає він. - Ми тоді чотири доби були в оточенні, викликаючи вогонь на себе. Не могли відбитися. Один із сепаратистів закликав нас здатися, якщо хочемо вижити, ми вже були в повному оточенні, ворожі танки стояли напроти нас. Разом із нами в боях за Дебальцево були ще батальйон «Світязь» і військовослужбовці 128-ї бригади. Артобстріл був настільки потужним, що хай Бог милує.

Герой пригадує, як на його очах загинули товариші - Микола Качкалда та Василь Баранівський. Решта молились, щоб вижити. Щасливі, що повернулись, але спогади назавжди врізались у пам’ять.

- Сниться мені війна, тягне туди, назад, до побратимів, - додає на завершення чоловік. - Не можу бути осторонь. Тож, якщо вручать повістку, - одразу назад.

Джерело: te.20minut.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео