Тернополян просять подарувати сиротам свято

Християнська молодь Тернополя проводить Різдвяні вистави для дітей-сиріт. Дівчата і хлопці організовують міні-вистави у різних інтернатних закладах краю. Таким чином намагаються привернути увагу до проблеми сирітства в Україні і зокрема на Тернопільщині.

Тернополянка Зоряна Михалик вже кілька років займається волонтерством. Останнім часом дівчина організовує разом з друзями з церкви Різдвяні вистави для дітей-сиріт.

«Організувати якусь розважальну програму для дітей-сиріт – це найменше, що ми можемо для них зробити. Ми були в інтернатах у Яблуневі, Бережанах, Гримайлові, Новому Селі, також у Тернопільській школі-інтернаті для дітей з ДЦП. Показували Різдвяну виставу, а також привезли невеличкі подарунки для діток. Одного разу притулила одну дівчинку до себе, бачу вже друга біжить, третя тулиться. Коли ти помічаєш, обіймаєш цю дитину, вона – на сьомому небі від щастя. Кожна з цих дітей, хоче бути потрібною, хоче, щоб її любили. І я дуже хочу, щоб наші християнські родини проснулися і почали щось робити зі сирітством. А найкращий варіант – це всиновлення. Лише таким способом можна подолати проблему сирітства», – розповідає Зоряна.

А тим часом в Україні більшає сиріт, незважаючи на державні програми, які передбачають підтримку родинам-опікунам. Відтак християнська молодь закликає жителів краю проявляти любов і доброту до сиріт хоча б під час Різдва.

Джерело: zz.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео