Лист з Новорічним вітанням Надії Савченко від тернополян - вже в дорозі

Під час виставки Різдвяних листівок з родинного архіву  політв'язня Миколи Мамуса, яку презентував відомий тернопільський краєзнавець Сергій Ткачов, тернополянка Марійка Юрчак зачитала Новорічний лист привітання до політв'язнів - Надії Савченко, українського режисера Олега Сенцова та громадського активіста Олександра Кольченка. 

"Шановна наша Надіє Вікторівно! Найдорожча наша Надіє, - із листа тернополян до Надії Савченко. - У духовному житті українців Віра, Надія і Любов споконвіку були найдорожчими іпостасями. З далекого західного міста Тернополя ми надсилаємо Вам сердечні вітання з нагоди Нового 2016-го року та Різдвяними святами. Різдво - родинне свято. Натомість Ви зараз торуєте шлях становлення Незалежності нашої Батьківщини у важких умовах. Ви терпите ув'язнення, голод, тортури, самотність - за переконання. Але Україна не самотня. З нею всі прогресивні люди всього світу. І ви, дорога Надіє, не самотні у своєму терпінні. З Вами Бог, молитва, Україна. На нашій виставці представлені Великодні та Різдвяні листівки українців, які були заслані до Сибіру, на Колиму. Вони як і Ви, відзначались надзвичайною силою Духу. Нехай Новий рік принесе Вам волю, а Україні - мир".

Знаєте, -каже Сергій Ткачов, навіть якщо цей лист не дійде за призначенням, то ті, хто будуть його тримати і читати , знатимуть, що Надію Савченко в Україні підтримують. І якщо навіть в Росії на пошті не пропустять, то все одно там знайдеться хтось, хто скаже, що сьогодні був такий лист. Дійде, не дійде, маємо пам'ятати священні слова "Лупайте сю скалу!".

Валентина СЕМЕНЯК.

Фото автора.


 

Вибір читачів за тиждень

Відео