Як зустрічали Новий рік тернополяни

В горах, на Майдані, сварилися із сусідами через феєрверки чи просто проспали - таким 2016 рік зустріли жителі Тернополя. Про це вони розповіли 20minut.ua, коли ми зустріли їх в Центрі близько обіду в суботу, 2 січня.

Оскільки 1 січня більшість людей спить добрих півдня, то ми вирішили зробити опитування, хто як проводив час під бій курантів, наступного дня 2016 року - 2 січня. Історії почули різні.

 - У нас маленька дитина, тож вона зробила нам найкращий подарунок - дала виспатися, - сміється тернополянка Наталія Іванців. - То вийшло ненавмисне, просто провели старий рік, вклали дитину спати, вирішили і самі подрімати хоч з півгодинки... і проспали Новий рік. Прокинулися о 00.30, але не розгубилися, включили скайп-конференцію і отак зустріли Новий рік із хрещеними нашої малечі, які святкували в Кракові - за польським часом.

Поїздка в Карпати - один із найпоширеніших варіантів святкування Нового року, особливо, якщо врахувати, що 31 грудня снігу в місті не було.

 - У нас із друзями існує традиція: щороку їздимо в Карпати. У нас там вже насиджене місце є, в Яремчі. Господарі садиби вже й самі до нас телефонують, питати, коли ми приїдемо. Тож і цього разу зробили так само. Гори - це найкраще, що може бути, - розповідає студент Ігор Карпик.

Однак не для всіх Новий рік виявився тихим та мирним. Попри заборону феєрверків, все ж знаходилися тернополяни, які неї знехтували. Ось яку історію розповіла нам пенсіонерка Тетяна Ганечко.

 - Ми живемо в Березовиці, поруч приватний будинок знімають студенти, от вони і вирішили запустити декілька салютів. Не знаю, які там норми, і скільки метрів має бути до найближчого будинку, щоб таке виробляти, але явно не перед самими вікнами  у людей. Тож вже хотіли викликати поліцію, однак салюти в хлопчисьок закінчилися. На їхнє і наше щастя, - розповіла жінка.

Ще один традиційни спосіб, який віднедавна з'явився у тернополян - зустрічати Новий рік на Майдані Незалежності в столиці.

 - Ми стояли на Майдані чи не до самого кінця, тож вже другий рік поспіль їздили на те ж саме місце, аби тихо і без галасу відсвятквати початок ще одного року. І згадаити тих, хто до нього не дожив, - поділилася з нами сім'я Гнатишиних Ольга та Євген.

А як зустріли 2016-ий рік ви?

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео