Найкращі шопки Тернополя отримають 8 тисяч гривень

У Тернополі стартував міський конкурс шопок «Різдвяне диво». Триватиме він до 17 січня в Українському домі «Перемога». Сьогодні останній день, коли можна подати заявку для участі.

Основна мета конкурсу – залучення установ, організацій, підприємств, закладів і всіх мешканців міста до вивчення і пізнання різдвяних традицій, засобів декоративно-прикладного мистецтва. Організатором заходу є управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради. Тому, усім охочим долучитися до конкурсу, варто звертатися безпосередньо туди.

«Конкурс стартував 1 грудня 2015 року під патронатом міського голови. Заявки на участь приймаємо до 5 січня. До участі у конкурсі приймаються роботи учасників без вікових обмежень. Також можуть бути колективні або індивідуальні роботи: родинні, гурткові, різних колективів і так далі. Виставка уже діє в Українському домі «Перемога» й налічує 19 робіт. Є роботи учнів загальноосвітніх навчальних закладів, художньої школи, центру творчості дітей та юнацтва, станції юних техніків, а також родинна робота є», – поділилася головний спеціаліст управління культури і мистецтв міської ради Наталя Глуховецька.

Визначатиме переможця журі з семи осіб. Звертатимуть увагу на оригінальність роботи, техніку виконання, акуратність, розкриття теми, відповідність автентичним зразкам, тощо. Кращі роботи нагородять преміями з призового фонду, який складає 8 тисяч гривень.

«Окрім Українського дому «Перемога» залучаємо церковні громади міста. Для них умови дещо інші. Будемо з комісією приїжджати у церкви й дивитися на шопки. Тому, теж будемо нагороджувати церковні громади», – зазначила Наталя Глуховецька.

Джерело: ternopil.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео