У Зарваниці відбулася реабілітація для учасників АТО

У Марійському духовному центрі Зарваниці Теребовлянського району відбулася духовна та фізична реабілітація для військових, які повернулися із зони АТО. Бійці прибули з Хмельницької, Львівської та Тернопільської областей разом із членами своїх сімей.

Духовно-просвітницькі та терапевтичні бесіди проводили військові капелани о. Андрій Шалай, о. Микола Квич, о. Віталій Футорський та о. Володимир Фірман.

«Важливий фактор зустрічі - це праця на випередження, щоб не розвинувся посттравматичний розлад, і бійці знову могли побачитися з тими, з ким стояли пліч-о-пліч, захищаючи цілісність української держави, - розповідає о. Микола Квич. - Знайомство з сім’ями друзів є важливим фактором, щоб пізнати один одного, і зрозуміти, як і чим допомогти».

Капелан каже, що важливим є і те, щоб показати дітям, хто насправді є їхній батько, адже це є важливий виховний момент для дітей. Саме місце Зарваниця є ідеальним осередком, щоб військові могли віднайти психологічний, моральний і духовний спокій. Проведений спільно час, спільна трапеза, молитва біля чудотворної ікони, Хресна дорога, Свята Літургія, Сповідь, перегляд тематичного фільму - усе це спонукало багатьох подивитись на життя по-іншому і віднайти себе в смирному світі, як громадянина своєї держави, як чоловіка і батька своїх дітей.

Зустріч відбулася завдяки фінансовій допомозі вірних парафії Климентія Унівського м. Франкфурт-на-Майні (Німеччина) в особі пароха Романа Лірки, які неодноразово підтримували військових, допомагали коштами для придбання необхідних засобів. До організації заходу долучилася також ФГ «Зарваниця-Агро» та адміністрація Марійського духовного центру «Зарваниця».

Джерело: tze.org.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео