Депутати не хочуть, щоб злочинець уникнув покарання

Ряд цікавих рішень ухвалили на сесії Тернопільської облради 4 січня. Причому не всі – легко. Іноді у залі виникали суперечки.

До речі, перше пленарне засідання другої сесії, розпочавшись майже о 10-й ранку, завершилося близько 21 години. Коли депутати зберуться вдруге, обіцяють повідомити додатково. Очевидно, це станеться уже після Різдва і Старого Нового року.

Так, більшістю голосів обранці Тернопілля підтримали лист ОДА до Державного агентства лісових ресурсів України з приводу перебування Сергія Барана на посаді директора державного підприємства «Кременецьке лісове господарство».

Нагадаємо, цей посадовець причетний до дорожньо-транспортної пригоди у Шумську, в результаті якої загинув юнак, а його подруга отримала серйозні травми. Про цей випадок і перипетії складної справи читайте ТУТ.

Отже, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», облрада вирішила підтримати викладене у листі облдержадміністрації «Щодо звільнення із займаної посади». Щоправда, голові ОДА Степанові Барні довелося дещо пояснити.

- Уже були у Тернополі кілька протестів. Тож до нас звернулися громадські активісти і представники лісгоспу. Вони стверджують, що чоловік намагається уникнути відповідальності, - каже пан Барна. – Наша позиція: якщо він вчинив злочин, то має за це нести відповідальність.

Також на пленарному засіданні проголосували «за» положення про посвідчення і нагрудний знак депутата Тернопільської обласної ради, про помічника-консультанта депутата обласної ради і опис його посвідчення, а також про президію Тернопільської обласної ради шостого скликання. Одноголосно прийняли рішення щодо делегування Тернопільській облдержадміністрації окремих повноважень обласної ради.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео