Податківці назбирали чималий «урожай»

На Тернопільщині завершилась операція податківців «Урожай-2015», завдяки якій бюджет поповнився більш ніж на 15 млн. грн, збільшено кількість легальних працівників та перешкоджено ухиленню від сплати податків в аграрному секторі.

Так, внаслідок проведеної операції «Урожай – 2015», з липня минулого року бюджет Тернопільщини додатково отримав 4 млн. 114 тис. гривень єдиного податку. Додаткові надходження від орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності складають 1,4 млн. гривень.

Станом на початок грудня, по області в цілому відпрацьовано 529 сільськогосподарських суб’єктів господарювання, а це 97,6% від їх загальної кількості. Також 5762 найманим працівникам підвищено рівень заробітної плати, відповідно за рахунок підвищення заробітної плати легалізовано дохід в розмірі понад 23 млн. грн, додатково в бюджет сплачено 3 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 8,5 млн. грн. єдиного соціального внеску.

Під час проведення операції «Урожай-2015» кількість додатково добровільно оформлених найманих працівників по області складає 2211 осіб, як результат, легалізовано 21,5 млн. грн. доходу. До бюджету додатково спрямовано 2,9 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та майже 7,5 млн. грн. єдиного соціального внеску.

Також додатково укладено та зареєстровано 9711 договорів оренди земельних часток (паїв).

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео