Тернопільські школярі збудували з пряників «Медову вулицю»

Свято під назвою «Медова вулиця» організували учні та вчителі тернопільської школи № 24. Діти разом з батьками випекли з імбирно-медового тіста пряникові будиночки, ялинки та казкових героїв. І з цих солодощів у вестибюлі школи збудували медову вулицю у різдвяному стилі. Освічували вулицю маленькі ліхтарі, а в повітрі розносився аромат меду та кориці.

- Вулиця була завдовжки до 20 метрів. Кожен будиночок підсвічувався. Було надзвичайно красиво! – розповідає директор школи Ігор Каразія. - Автором ідеї є завуч з навчально-виховної роботи 24-ї школи Тетяна Головань. Раніше у школі проводили майстер-класи із розпису пряників різнокольоровими пастами. Цього року вирішили придумати щось креативніше та спробувати випекти будиночки з пряників.

Щоб взяти участь у конкурсі необхідно виготовити будиночок з медового тіста та прикрасити його. За вимогами, будиночок потрібно було спекти з пряникового, медового чи імбирного тіста і прикрасити у різдвяному стилі. Розмір роботи – не менше половини аркуша А4. Обов’язковим для випічки був аромат меду, кориці, імбиру, мускатного горіха, ванілі. 

- Ми навіть не очікували, що учні так активно відгукнуться на цей конкурс, - каже директор школи. -  Роботи, які вони виготовили з допомогою батьків, були чудові!
У рамках конкурсу учнів нагородили в трьох номінаціях, - за найоригінальніший,  найскладніший та найяскравіший медовий будиночок. 

Після завершення конкурсу школярі поласували солодкими будиночками. Також медовою випічкою діти пригостили вихованців дитбудинку. 

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео