У Тернополі відбудеться «Червона рута»

Всеукраїнський фестиваль «Червона рута» - 15, що складається з двох етапів — відбіркового та фінального відбудеться у 2016-2017 роках.

Цього року з березня по грудень пройдуть 25 відбіркових конкурсів вказаного фестивалю в усіх обласних центрах та столиці України. Варто зазначити, фестиваль не є комерційним і має виключно культурно-просвітницький характер.

Нагадаємо, фінальні конкурси та Гала-концерт переможців 14 Всеукраїнського фестивалю «Червона рута-2015» з успіхом пройшли у місті Маріуполі з 18 по 20 вересня минулого року. Фестиваль приніс вагомий творчий результат, відкривши цілу плеяду молодих талановитих виконавців. Серед інших учасників організатори гідно оцінили представників Тернопільщини. У фінальних конкурсах взяли участь 227 осіб (98 солістів і гуртів) — молоді виконавці з усіх без винятку областей України та Криму. Були визначені лауреати (13 солістів та гуртів) та дипломати (25 солістів та гуртів). А ще були нагороджені спеціальними відзнаками (32 солісти та гурти) і грамотами (7 солістів і гуртів). 

На фестивалі представили шість жанрів української масової музики: українського автентичного фольклору, популярної, сучасної танцювальної, акустичної, рок та іншої музики. 

Фестиваль «Червона рута – 2015», безперечно, виконав свою місію: за допомогою української масової музики залучив широкі верстви молоді до формування патріотичної свідомості. А також ефективно привернув увагу світової громадськості до подій, пов’язаних із загрозою державності України, засвідчив прихильність до європейських цінностей та допоміг у формуванні іміджу сильної та незламної європейської нації з глибокими історичними та культурними традиціями. Окрім цього, відібрав та визначив лауреатів і переможців фінальних конкурсів, вивів їх на велику сцену, зацікавив створювати й виконувати пісні українською мовою, стимулював розвиток в Україні нової молодіжної україномовної музики.

Відтак проведення відбіркових конкурсів 15 Всеукраїнського фестивалю «Червона рута» матиме великий творчий і культурно-просвітницький ефект. Сприятиме реалізації важливих державних програм, урядових постанов та указів Президента України щодо розвитку культури, реалізації державної політики підтримки талановитої молоді, відродження духовності та розвитку української мови. 

Тернопільська ОДА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео