Тернопільські поліцейські впіймали злочинний дует

Працівники Тернопільського відділення поліції викрили злочинний дует. Двійко чоловіків обкрадали  приватні помешкання жителів району.

Бажання швидко, однак незаконно заробити гроші об’єднало 53-річного жителя Тернопільського району та 32-річного молодика з Чортківщини. Обидва чоловіки вже не раз притягувалися до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів, відбували покарання в місцях позбавлення волі.  

Як з’ясувалося в ході досудового розслідування, вчиняти протиправне зловмисники почали ще у листопаді минулого року. Найбільше від крадіїв потерпали жителі сіл Великі Бірки, Ступки. Крадії не гребували нічим – викрадали з господарства птицю, кролів, велосипеди та металевий посуд. На промисел виходили вночі.

У пенсіонера з села Романівка злодії поцупили велосипед та алюмінієвий бідон, пропав велосипед і у жителя  Малий Ходачків та ще й шестеро курей і качка. Найбільше зловмисники викрали з господарств гусей. Повідомлення про пропажу птиці надходили до правоохоронців мало не щодня. Зі стаєнь по селах за ніч зникало від двох до  шести гусей. Збитки потерпілі оцінювали немалі, адже така птиця на ринку вартує не менше 250 гривень.

Забрався старший зі злодіїв і в стоматологічний кабінет у селі Великі Бірки. До приміщення заліз через незачинену кватирку. Сподівався на чималу виручку, однак знайшов  лише 600 гривень.

Продовжувати коїти протиправне злодіям завадили поліцейські. Наразі правоохоронці довели причетність підозрюваних до вчинення десятка злочинів. Міліціонери  продовжують документувати  протиправні вчинки злодійського дуету.

Виявлені факти кваліфіковані за статтею 185 Кримінального кодексу України - крадіжка. Триває досудове розслідування.

Джерело: www.tp.npu.gov.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео