Як “розвантажитися” після свят

За українськими традиціями святкування Різдва супроводжується пишними застіллями. Усім, хто не втримався від переїдання смачної їжі, радять дотримуватися розвантажувального харчування.

Дієтологи кажуть, що здатність до переїдання у святкові дні спостерігається переважно у слов’янських країнах. Це пов’язано з тим фактом, що у будні більшість жителів не дозволяє собі вишуканих страв, відтак свято асоціюється насамперед зі смачною їжею.

«Так склалося, що українці пережили не один голод, крім того наша країна поки що не достатньо розвинена. Чимало громадян економить на харчуванні. Проте на свята більшість готує смачну їжу. Так у нас заведено. Люди йдуть до церкви, потім їдять і відпочивають. Від переїдання, буває, госпіталізують декого. Якщо ви помітили ознаки переїдання, а це важкість у шлунку, сонливість, підвищена температура або блювота, потрібно розвантажити організм але не голодувати. Варіанти розвантажувального дня можуть бути різні: легкі овочеві салати, фрукти, кисломолочні продукти. Вживати такі продукти потрібно до шести разів на день невеликими порціями. Також корисним є після застіль вживання сирих або запечених яблук. Також можна зробити кисломолочний розвантажувальний день, вживаючи по склянці кефіру шість-вісім разів на день. Також потрібно збільшувати фізичну активність», – пояснює лікар-дієтолог Ольга Гречинська.

Дієтологи радять тернополянам додавати до свого раціону улюблені продукти, не чекаючи свят, та шукати розваги цікавіші від вживання їжі.

Джерело: zz.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео