На бік активістів стало Мінприроди (документ)

Міністерство екології та природних ресурсів України підтримало позицію громадськості та звернулось до Тернопільської ОДА з тим, аби чиновники вжили заходів щодо недопущення порушень природоохоронного законодавства і знищення територій та об’єктів природно-заповідного фонду внаслідок будівництва каскаду ГЕС на Дністрі.

Раніше Івано-Франківська обласна рада проголосувала «проти» електростанції, частина якої мала би знаходитись на річці в межах області.

Нагадаємо, 4 січня Тернопільську обласну раду пікетували екоактивісти з вимогою прийняти мораторій на будівництво ГЕС на Дністрі. Вони принесли не лише транспаранти, а каяки та весла під «білий дім», натякаючи, що будівництво знищить не лише флору та фауну Дністра, а й туристичний бізнес. Депутати слухати пікетувальників не стали і не прийняли мораторію.

Перелік порушень, до яких призведе можливе будівництво ГЕС, вражає: втрата природних комплексів трьох національних парків, порушення міжнародних зобов'язань України, зникнення рідких видів риб тощо.

На бік активістів нарешті стало Мінприроди. Тернопільській, Чернівецькій, та Івано-Франківській обласним адміністраціям міністерство надіслало звернення, яке підкреслює шкоду від будівництва каскаду ГЕС, тим самим перекреслюючи всі аргументи «за».

Джерело: beztaby.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео