На Тернопільщині поліція розбороняла вірян двох патріархатів

В області триває протистояння Київського та Московського патріархатів УПЦ. У селі Кути, що в Шумському районі, місцеві не можуть поділити храм.

З новою силою конфлікт розгорівся у неділю, 11 січня. У міжконфесійні суперечки довелося втрутитися правоохоронцям. Про це повідомили IA ZIK у прес-службі обласного управління поліції.

Як зазначається, документи на володіння землею та церковною спорудою в селі оформили представники Московського патріархату. Віряни православної церкви Київського патріархату теж претендують на храм, адже стверджують, що будували святиню усім селом.

«Домовленості можна досягнути, якщо встановити почергові богослужіння. Проте парафіяни, в яких є документи на церкву, час від часу провокують конфлікт, не дозволяючи іншій громаді здійснювати релігійні обряди. Так сталося і в першу неділю по Різдві», – повідомили в управлінні поліції. У відомстві зазначають, що не допустили порушення громадського порядку.

Слідчі Шумського відділення поліції розпочали кримінальне провадження за фактом незаконного перешкоджання здійснення релігійного обряду.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео