Старий Новий рік і День святого Василія можна зустріти у Зарваниці (фото)

Марійський духовний центр «Зарваниця» запрошує вірян різних конфесій разом молитовно відзначити Старий Новий рік і День святого Василія.

У Різдвяний час святе місце у Теребовлянському районі наповнюється особливим духом. І це вже стало традицією, як і присутність там живого вертепу. До слова, шопку зі свійськими тваринами і птахами біля церкви Пресвятої Євхаристії встановили ще напередодні Різдва (див. фото – прим.).

- Такі особливі святкування у ніч із 13 на 14 січня вже є традиційними, – каже сотрудник Духовного центру, отець Микола Медюх. – Окрім вечірньої Літургії, тут представлять вертепи, Маланку. Відбудеться також освячення води.

Новорічно-різдвяне дійство, за його словами, триває до пізньої ночі і щороку збирає чимало людей. Багато гостей очікують і цього року. Їх запросять не лише до участі в Богослужіннях, а й розвагах. Адже на території центру діятиме унікальна «жива» шопка.

Окрім того, у Нижньому храмі собору облаштували рухому шопку. Вона не така велика, як у церкві Святого Петра у Тернополі, але теж – дуже цікава (див. фото – прим.).

До речі, у Зарваниці – кілька унікальних шопок, які вразять подорожуючих. Наприклад, дві шопки облаштували у самому селі, біля і всередині парафіяльної церкви, де зберігають оригінал Чудотворного образу Матері Божої Зарваницької. Окрім того, там є макети свійських тварин і птиці. Найбільшу насолоду від «знайомства» із ними отримують діти.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Довідка. Розпорядок Богослужінь на свято Обрізання Господнього і св. Василія Великого у Зарваниці (за інф. сайту - www.tze.org.ua):

Середа (13.01.2016 р.)

8.00 – Божественна Літургія

10.00 – Божественна Літургія

18.00 – Велика Вечірня з Литією

Колядки, щедрівки, вертепи і «Маланка»

22.00 – Архиєрейська Літургія, яку очолить Високопреосвященний Архиєпископ та Митрополит Кир Василій Семенюк

Святкування Старого Нового року

 

Четвер (14.01.2016 р.)

8.00 – Утреня

9.00 – Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Високопреосвященний архиєпископ і митрополит кир Василій Семенюк. Освячення води

12.00 – Божественна Літургія. Освячення води

14.00 – Божественна Літургія

17.00 – Вечірня

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео