У Тернополі навчатимуть, як вижити під обстрілами

Інструктори з громадської організації «Patriot Defence» 16-17 січня приїдуть до Тернополя, щоб навчити пластунів надавати першу медичну допомогу в бойових умовах. Вишкіл розпочнеться о 9:00 та проходитиме в приміщенні Тернопільського пласту, що на вул. Федьковича, 11.

Участь у навчальному тренінгу візьмуть близько 20 людей з різних куточків України. Програма вишколу передбачає вивчення алгоритму надання допомоги «CABC», також проведуть навчання з надання допомоги пораненому під вогнем, вивчатимуть тактичну аптечку натівського стандарту IFAK та багато іншого.

«Знання про те, як надати першу медичну допомогу, дуже важливі в повсякденному житті. Пластуни це добре усвідомлюють і практикують. Але зараз реальність диктує трохи інші умови, в країні війна, тому ми вважаємо, що пластуни повинні вміти надати медичну допомогу і в бойових умовах», - говорить комендант заходу Романна Павлюк.

Подібні вишколи відбуваються по всій Україні, інформує news-te.blogspot.com. Зокрема декілька тижнів тому проходив у Львові. Найкращі учасники матимуть можливість поїхати на вишкіл для інструкторів в Київ і надалі долучитися до громадської організації «Захист Патріотів» вже в якості тренерів та інструкторів.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео