Рибалки продовжують випробовувати долю (фото)

На Тернопільському ставі людно. Попри плюсову температуру повітря, на озері й надалі залишаються рибалки.

13 січня на міському озері можна було нарахувати кілька десятків людей. Більшість тримаються середини озера, мовляв, там міцніша крига. Про застереження рятувальників не виходити на лід вони чули. Однак впевнені, що деякий час крига для них ще буде безпечною.

«Рибалки знають, коли виходити на лід, а коли краще сидіти на березі. Хоча вздовж берега озеро починає розмерзатись, крига поки що міцна. А рибалки з досвідом знають, як обрати безпечне місце для риболовлі та скільки часу можна проводити на озері в таку погоду», - розповідає тернопільський риболов.

Однак рятувальники застерігають, що за теплої погоди кожного дня товщина криги зменшується на 25%, а відтак перебування на ній стає небезпечним.

Щоб витримати одного перехожого крига повинна бути товщиною не менше 5-7 сантиметрів. Для двох перехожих крига повинна бути не менше 15 сантиметрів, а для масового скупчення людей не менше 25 сантиметрів.

Додамо, щороку в області взимку тоне від 10 до 15 чоловік. Рятувальники просять особливу увагу приділяти дітям та розповідати їм про небезпеку. Адже у січні вже цього року у воді загинув 7-річний хлопчик. 

Джерело: ternopoliany.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео