У Тернополі на «Алясці» відкриють нову амбулаторію

2016 рік в Тернополі буде присвячений розвитку первинної медико-санітарної допомоги. Зокрема, у різних мікрорайонах відкриватимуть нові амбулаторії сімейної медицини.

Як зазначає начальник відділу охорони здоров’я міськради Ростислав Левчук, наразі в  Тернополі працює 17 амбулаторій. Відкривати їх почали ще з 2011 року.

-  Цей напрямок є надзвичайно перспективним. Ми в 2016 році також в бюджет заклали кошти на відкриття чергової амбулаторії у так званому мікрорайоні Аляска, де є значна кількість населення і є проблеми, щоби добратися до 2 поліклініки. Тому цей рік буде також присвячений розвитку первинної медико-санітарної допомоги, - зазначив Ростислав Левчук.

Нагадаємо, що днями після кількатижневої роботи у тестовому режимі запрацювала амбулаторія на проспекті Степана Бандери. Заклад покликаний обслуговувати близько 20 тисяч жителів.

Міський голова Тернополя Сергій Надал зазначає, що міська рада кожного року виділяє кошти на програму «Здоров’я тернополян». У рамках програми мерія намагається створити максимально комфортні умови для відвідування мешканцями медичних закладів.

Джерело: www.0352.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео