Агро-новини 15 січня

Новини аграрного сектору.

Аграрний фонд закупив 400 тис. тонн зерна

ПАТ «Аграрний фонд» уклав контракти на придбання 400 тис. тонн зерна, пише прес-служба відомства.

Укладено контракти на придбання 400 тис. тонн зерна 2-го та 3-го класу у межах осінньої форвардної програми 2016 р.

«Очікується, що попередня оплата складе понад 900 млн грн, із яких 770 млн грн вже проавансовано», — сказано у повідомленні.

Наприкінці року ПАТ «Аграрний фонд» збільшив обсяги закупівель зернових за осінньою форвардною програмою 2016 р. з запланованих 300 тис. тонн до 500 тис. тонн у зв'язку з потребою сільгоспвиробників у додатковому фінансуванні.

На українських ринках з'явиться канадське м'ясо

Канада постачатиме в Україну м’ясо свинини та яловичини, заявив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, пише прес-служба Мінагропроду.

За його словами, за результатами проведеного фахівцями Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України аудиту канадських підприємств-виробників м’яса свинини та яловичини, у вересні минулого року 15 підприємств отримали право постачати свою продукцію на територію України. У тому числі три підприємства по виробництву яловичини та 12 по виробництву свинини.

«Україна дозволила експорт свинини будь-якого канадського федерально-зареєстрованого підприємства, який відповідає критеріям сертифікації. Після успішної інспекції у вересні 2015 р. кількість підприємств, які мають право експорту в Україну, досягла 27», — сказав посадовець.

Також він додав, що наразі триває процес узгодження та підписання двостороннього додатку до сертифікату, яким буде встановлено умови визнання еквівалентності систем контролю за безпечністю харчових продуктів в Канаді та Україні. Ця процедура надасть можливість Канадській стороні сертифікувати свої підприємства для експорту м’яса свинини та яловичини до України без проведення українськими інспекторами аудиту кожного підприємства.

Яку техніку у сільському господарстві викрадали найбільше?

Найбільш привабливими для британських злодіїв у 2015 р. було те, що можна легко забрати з собою

У Британії названо техніку у сільському господарстві, що найбільше викрадалася у 2015 р., пише «Агроправда».

Британська компанія Monitored Alarms, що займається системами захисту, підготувала результати того, що було найбільш привабливим для злодіїв у 2015 р.

Це було те, що можна легко забрати з собою:електроінструмент,

 квадроцикли/мотовсюдиходи/, причепи, трактори, домашні тварини,

садова техніка, генератори, кінне обладнання, велосипеди, сонячні панелі. Причому електроінструмент і мототехніка — викрадалися набагато частіше предметів наступних пунктів списку і, як правило, крадіжки були не спонтанними, а запланованими заздалегідь.

На жаль, в Україні подібний моніторинг навряд чи хто-небудь проводив, проте за винятком мотовсюдиходів і сонячних панелей — цілком можна очікувати, що і у нас спостерігається подібна ситуація.

Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео