Народний Герой «Гатило» незабаром стане батьком (відео)

Валерій Чоботарь знову у Тернополі – прийняв важке рішення повернутися до цивільного життя. Причина, на щастя, радісна – він незабаром стане батьком. Про це «Гатило» розповів 15 січня зі сцени драматичного театру, отримавши срібний орден «Народний Герой України» під час 12-ї грандіозної церемонії нагородження у Тернополі. 

Уже два тижні Валерій Георгійович намагається соціалізуватися, повернувся у свій спортивний зал (СК «Характерник» – прим.ред.). Жартує, що пішов у декретну відпустку. Проте визнає, що бути тут йому дуже важко.

В інтерв’ю телеканалу «1+1» Валерій зізнається, що відчуває певний сором приймати такий важливий орден, адже ним нагороджують також і Героїв посмертно. Проте погоджується, що це є своєрідним визнанням поваги від людей, заради яких він і пішов на війну.

- Це певний знак, що я їх не підвів, не розчарував. Чесно кажучи, саме люди і були основною мотивацією моєї участі у цих подіях. Чудові, нормальні люди: українці, тернополяни, друзі. Я думаю, що цю нагороду, якби це було можливо, треба було би розділити на шматочки і роздати всім тим людям, які чекали, любили, підтримували, допомагали, молилися. Це їхня насамперед нагорода, – сказав «Гатило».

Він зізнався, що це перший орден в його житті такого високого рівня, тому навіть не знає, що з ним робитиме.Найймовірніше – подарує своєму батькові.

- Мій батько воював колись за Радянського Союзу в Чехословакії. Він ніколи не розповідав мені по ту війну, але коли якісь згадки були, я бачив, що йому надзвичайно важко, – пригадує Валерій Чоботарь. – Я дуже довго приховував те, що знаходжуся на фронті. І дуже засмутився, коли мої батьки випадково побачили про це в новинах. Адже знаю, як їм було важко. Тому, думаю, подарую свою нагороду батькам. Це буде для них подякою, за те, що вони перетерпіли поки я був на фронті. Міг би подарувати дружині, але, мабуть, її найкраща нагорода – я (посміхається – прим.ред.)

Довідка:

Валерій Георгієвич Чоботарь (псевдо “Гатило”) – народився у Чернівецькій області. Проте вже давно мешкає у Тернополі та на початку 200-х років заснував тут свій спортивний та бійцівський клуб ”Характерник”.

 Член політичної партії «Правий сектор».

Під час революційних подій Євромайдану був призначений керувати силовим блоком «Правого сектору» на Тернопільщині.

Вступив до складу Добровольчого Українського Корпусу «Правого сектора». Був призначений командиром роти 5-го батальйону ДУК. Брав участь у боях у Донецькому міжнародному аеропорті.

Джерело: poglyad.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео