«Весільна» афера через Інтернет

В жительки Бережанського району вчора з банківської картки зникло майже 5 тисяч гривень після того, як вона виставила оголошення про продаж весільної сукні на одному з інтернет-аукціонів.

Потерпіла розмістила оголошення про продаж весільної сукні на сайті olx.ua. Майже одразу до неї зателефонував потенційний покупець і повідомив, що негайно хоче придбати сукню. Жінка повідомила, що наразі сукенка в хімчистці, на що чоловік сказав, що хотів би негайно оплатити майбутню «омріяну» покупку, і попросив сказати номер картки. Весільну сукню жінка мала вислати йому одразу після хімчистки. Для переконливості чоловік навіть готовий був заплатити 5,5 тисяч гривень, а не 4, як її оцінила власниця.

Жертва назвала номер картки «ПриватБанку», а через деякий час покупець зателефонував і повідомив, що для здійснення переказу коштів жінка повинна назвати йому код, який їй прийде на мобільний телефон. Вона й не підозрювала, що чоловік скористається можливістю безконтактного зняття готівки за допомогою номера мобільного, до якого прив’язана банківська картка. Лише через деякий час жінка вгледіла, що з її картки зникло 4 800 гривень. Вже тоді за допомогою потерпіла звернулася в поліцію.

І правоохоронці, і працівники банку вже вкотре застерігають, що не можна називати ані пін-кодів, ані одноразових паролів, які приходять на мобільний, стороннім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банківських установ.

Соломія ШАЛАЙ

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео