Президентом Національної академії медичних наук України став випускник тернопільського вишу

15 січня цього року Президентом НАМН України був обраний академік, заслужений діяч науки і техніки України, заступник директора та керівник відділу відновної та функціональної нейрохірургії Інституту нейрохірургії, завідувач кафедри нейрохірургії НМУ імені О.Богомольця, професор Віталій Іванович Цимбалюк.

Ця подія особливо приємна для всього колективу ТДМУ, адже Віталій Іванович є випускником Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського і його почесним професором.

Про це йдеться на сайті ТДМУ.

Віталій Цимбалюк – відомий науковець, лікар, винахідник. Він є організатором і керівником нового напрямку в нейрохірургії – відновної нейрохірургії, розробив і впровадив у клінічну практику нові нейрохірургічні операції, спрямовані на відновлення порушених функцій нервової системи. Вітчизняна медична наука завдяки Віталію Цимбалюку отримала новий напрямок – нейротрансплантацію. Він і сьогодні продовжує невтомно працювати, вивчаючи механізми впливу нейрональних стовбурових клітин на нервову систему в експерименті та клініці.

Колектив ТДМУ бажає Віталію Івановичу міцного здоров’я, щастя, натхнення, миру та благополуччя, подальшого відчуття справжнього задоволення від своєї роботи та нових успіхів на ниві служіння людям. У Тернопільському медуніверситеті впевнені, що на посаді Президента НАМН України Віталію Цимбалюку вдасться ще чимало досягти в напрямку розвитку медичної наукової галузі.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео