У Гусятинському районі іменем загиблого «кіборга» назвали школу (фото)

У селі Жабинці відкрили та освятили меморіальну дошку Герою-"кіборгу" Володимиру Труху. На його честь також назвали школу у рідному селі.

17 січня виповнився рік з дня загибелі Володимира. Він був  мобілізований 29 серпня 2014 року до 80-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ Збройних Сил України. Загинув під час оборони Донецького аеропорту.

На церемонію відкриття меморіальної дошки прийшли рідні, друзі та бойові побратими «кіборга», районні посадовці, педагоги, учні та всі небайдужі, хто свято шанує пам’ять про Героя.

  

Право відкрити меморіальну дошку надали сестрі Труха Мар’яні, однокласнику Володимиру та бойовому побратиму, односельчанину Івану. За добрим християнським звичаєм місцеві священики дошку освятили.

Сільський голова Анатолій Лахман зачитав рішення про надання місцевому навчальному закладу імені Володимира Труха, зазначивши, що ціною тисяч людських життів відстоюється сьогодні соборність і незалежність нашої країни. «Нехай загибель Володі буде не даремною, і Україна отримає довгоочікувані мир, злагоду і спокій», - наголосив Анатолій Лахман.
Виступаючі говорили про високі людські якості Володимира Труха, його товариськість, вміння завжди прийти на допомогу іншим.

У школі Жабинців освячено також куточок пам’яті Героя.


Гусятинська РДА

Вибір читачів за тиждень

Відео