На об’єктах "Тернопільводоканалу" освятили воду (фото)

Священнослужителі усіх традиційних християнських церков міста о 8-ій годині ранку 19 січня здійснили обряд освячення води на водопровідній насосній станції та водозаборі "Тернопільський". Тож на Водохреща свята вода буде у домівках кожного тернополянина.

Отець української греко-католицької церкви Орест Павліський привітав усіх жителів міста з величним святом.

«Нехай Бог дає наснагу кожному з нас використати свій потенціал для блага сімей та українського народу. Несімо любов під час прославлення народження Ісуса Христа. Миру усім нам і тепла», - побажав о. Орест.

Освячення води в Тернополі проводять уже сім років поспіль. Як зазначає директор КП «Тернопільводоканал» Володимир Кузьма, це робиться у першу чергу для людей, які не мають змоги відвідати церкву і отримати освячену воду. Тернопіль став одним з перших міст України, які започаткували таку традицію.

«Науковці довели особливості освяченої води. Ми не можемо виміряти ці якості технічними приладами, адже це щось значно більше і важливіше для віруючого християнина. Вода – це основа життя. Сьогодні кожен тернополянин має змогу відчути цю частинку духовності», - додав Володимир Кузьма.

Наприкінці дійства творчий колектив водоканалу виконав українські щедрівки.  

Оксана БУЧКО

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео