На Тернопільщині утворено оперативний штаб із запобігання поширенню грипу

З метою здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню серед населення області захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (далі - ГРВІ), на Тернопільщині утворено оперативний штаб із запобігання поширенню грипу та ГРВІ серед населення області.

Відповідне розпорядження підписав голова обласної державної адміністрації Степан Барна.
Керівником штабу призначено тимчасово виконувача обов’язків заступника голови обласної державної адміністрації Івана Бабійчука, заступником - директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Володимира Богайчука.

За повідомленням Державної санітарно-епідеміологічної служби у Тернопільській області, захворюваність на грип та ГРВІ в області є нестійкою, набирає ознак неблагополучної (в Тернопільському, Зборівському, Козівському, Кременецькому, Чортківському, Шумському, Теребовлянському, Підволочиському районах та м. Тернополі перевищені епідпороги).

За останній тиждень інтенсивний показник на 10 тис. населення склав 32,2 випадки на 10 тисяч населення, при епідпороговому значенні – 33,3 випадки (96,7% до порогового показника).

Джерело: www.oda.te.gov.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео