На Тернопільщині зросла кількість аварій (відео)

В області побільшало ДТП. З початку року зафіксовано понад два десятки дорожніх пригод. Їх наслідок - чимало травмованих і кілька загиблих.

- З початку року на дорогах Тернопільщини скоєно 22 ДТП з потерпілими, в яких 3 людини загинули і 25 травмовані, - каже старший інспектор відділу управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в області Микола Ігнатченко. - Причини аварій - зіткнення і наїзд на пішоходів. Супутньою причиною ДТП часто стають погодні умови. Тому водіїв просять особливо уважно керувати авто в зимовий період та зважати на ожеледицю.

За інформацією синоптиків, найближчими днями на Тернопільщині очікується пониження температури, опади у вигляді снігу, утворення ожеледиці.

- Працівники відділу управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Тернопільській області, які забезпечують безпеку дорожнього руху, звертаються до водіїв бути максимально уважними на дорозі: уникати різких маневрів, обгонів, дотримуватися безпечної швидкості руху, - застеріг Микола Ігнатченко. - Особливо уважними просимо бути людей біля пішохідних переходів.

Їм потрібно враховувати, що проїзна частина слизька, і, можливо, не всі водії можуть завчасно зупинити транспортний засіб. Потрібно дивитися, щоб всі учасники дорожнього руху, тобто водії, які рухаються, побачили і надали можливість для переходу пішоходів».

Також правоохоронці закликають батьків добре пильнувати за дітьми та нагадати їм правила дорожнього руху.

Джерело: intb.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео