Рибалка з багатолітнім стажем

Рибалка з багатолітнім стажем, пенсіонер Орест Войтович, нагадав тернополянам, що на риболовлі в пригоді стане шнурок. Його можна кинути людині, яка провалилася під лід. Пан Орест розповів про те, що варто і не варто брати з собою на риболовлю. Цієї зими він був на Тернопільському ставі уже чотири рази.

– Я їду тролейбусом до податкової, а далі пішки йду на озеро. Добираюсь помаленьку, десь пів години. Сиджу приблизно з години восьмої, залежно від погоди та здоров’я, – розповідає Орест Петрович.

Грітися на риболовлі він радить чаєм або бульйоном: – Вдягатися потрібно не дуже важко, але тепло. В жодному разі не можна брати з собою на лід алкоголь, краще взяти чай, каву, бульйон, хто що любить. Алкоголь людину одразу ніби зігріває, але через 15-20 хвилин людина ще скоріше може замерзнути, стає не така чутлива до морозу.

Ловить на ставі пан Орест пару десятків окунів та плітки. Проте наголошує, що улов для нього не головне.

– Головне, що я трошки розрухаюся та подихаю свіжим повітрям, – каже Орест Петрович, – Часом варю уху, залежно скільки попадає рибки, деколи рибні котлети, або ж просто обжарюю її. Якщо вдається зловити п’ять десятків окунців, то тушу їх в казанку з цибулькою та морквою. 4-5 годин на маленькому вогні і виходить смачніше, ніж магазинна консерва.

Джерело:  ternopil.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео